Ψωμάκια για burger

Ψωμάκια για burger

Δοκιμάστε να φτιάξετε τα χειροποίητα ψωμάκια για burger. Πολλές φορές μας δημιουργείται η εντύπωση ότι μία συνταγή είναι αρκετά δύσκολη ώστε να την πραγματοποιήσουμε. Πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με ζύμες όπου πολλοί παράγοντες καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ποιοι όμως είναι αυτοί οι παράγοντες;

Αρχικά το βασικό υλικό, το οποίο είναι το αλεύρι. Ανάλογα το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε αλλάζει και η δομή της ζύμης μας. Το ποσοστό γλουτένης που περιέχει το κάθε άλευρο αλλάζει χαρακτηριστικά τη ζύμη μας. Εμείς εδώ προσαρμόσαμε μία συνταγή με ένα αλεύρι γενικής χρήσης το οποίο το έχει ο καθένας στην κουζίνα του.

Ένας ακόμα παράγοντας καθοριστικής σημασίας είναι ο καιρός. Η εξωτερική θερμοκρασία επηρεάζει σημαντικά τη ζύμη μας. Αν για παράδειγμα έχει κρύο τότε θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ζεστό περιβάλλον ώστε να φουσκώσει σωστά η ζύμη μας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με έναν θερμοθάλαμο είτε στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Αν πάλι έχουμε ζέστη, ενδέχεται το ζυμάρι να φουσκώσει πολύ πιο γρήγορα από τον προκαθορισμένο χρόνο.

Προτού βάλουμε στο φούρνο τα ψωμάκια για burger, μπορούμε να τα αλείψουμε με αυγό και να προσθέσουμε είτε σουσάμι λευκό ή μαύρο είτε παπαρουνόσπορο. Μπορούμε να τα βρέξουμε και με νερό, έχω παρατηρήσει ότι το αυγό, κολλάει καλύτερα το υλικό που θα προσθέσουμε από πάνω.

Δείτε επίσης εδώ, συνταγή για χωριάτικο ψωμί

Σχετικές Συνταγές