Ψητό παντζάρι

Ψητό παντζάρι

Ψητό παντζάρι!!! Πως όμως το πετυχαίνουμε αυτό;

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως το παντζάρι γίνεται βραστό και χρησιμοποιείται κομμένο ως σαλάτα ή πολτοποιημένο με σκοπό να δώσει το ιδιαίτερο του χρώμα σε κάποιο φαγητό όπως για παράδειγμα το ριζότο παντζάρι. Η αλήθεια είναι πως επειδή το παντζάρι είναι ένα λαχανικό αρκετά σκληρό, η πρώτη σκέψη που μας περνάει από το μυαλό είναι να το βράσουμε. Απόλυτα σωστό, εδώ καλό είναι να αναφέρουμε πως όταν βράζουμε παντζάρια δεν τα καθαρίζουμε ποτέ. Αν τα καθαρίσουμε θα χάσουν αυτό το υπέροχο έντονο χρώμα τους. Συνεχίζοντας λοιπόν θα σας παραθέσουμε έναν διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος.

Ψητό παντζάρι στο φούρνο και τυλιγμένο καλά με αλουμινόχαρτο

Είναι μία διαδικασία εύκολη αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πλύνετε καλά τα παντζάρια και στη συνέχεια να τα τυλίξετε στο αλουμινόχαρτο μαζί με χοντρό αλάτι. Όταν τα παντζάρια θα έχουν ψηθεί τότε μπορείτε να τα καθαρίσετε άφοβα και να τα χρησιμοποιήσετε αναλόγως.

Πως όμως μπορούμε να διαχειριστούμε τα ψητά παντζάρια;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι αξιοποίησης των ψητών παντζαριών. Μπορούμε να τα κάνουμε μία υπέροχη σαλάτα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είτε σκέτα είτε προσθέτοντας και άλλα ψητά λαχανικά όπως για παράδειγμα πιπεριές τρικολόρε. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε βούτυρο ή ελαιόλαδο και να τα χρησιμοποιήσουμε ως γαρνιτούρα για να συνοδεύσουμε κρέας ή ψάρι ψητό.

 

Σχετικές Συνταγές