Ψητός μπακαλιάρος με κρούστα ψωμιού

Ψητός μπακαλιάρος με κρούστα ψωμιού

Ψητός μπακαλιάρος με κρούστα ψωμιού, αρωματικά βότανα και συνοδευτικό λαχανικά ντοφινουάζ είναι η πρόταση της ημέρας. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ένα γευστικό φαγητό που μπορεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες της ημέρας.

Προμηθευτείτε μπακαλιάρο φιλέτο χωρίς κόκκαλο. Θεωρώ πως είναι καλύτερα άνευ οστών καθώς από πάνω θα καλύπτεται με μία κρούστα ψωμιού και αρωματικών βοτάνων. Οπότε, θα είναι καλύτερα καθώς το κόβουμε, να πάρουμε μία ομοιόμορφη πιρουνιά μπακαλιάρου μαζί με την τραγανή κρούστα του, χωρίς να χρειάζεται να το διαλύσουμε ψάχνοντας τα κοκαλάκια.

Για να δημιουργήσουμε αυτή την κρούστα ψωμιού θα πρέπει το ψωμί που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι μπαγιάτικο. Χρειαζόμαστε μόνο την ψίχα, θέλουμε να τρίβετε εύκολα και να δημιουργούνται λεπτά τρίμματα. Αν το ψωμί είναι φρέσκο δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα μυρωδικά που θα χρησιμοποιήσουμε στο μείγμα είναι η φρέσκια μέντα και ο φρέσκος δυόσμος. Μπορείτε επίσης να βάλετε θυμάρι, ρίγανη και όποιο άλλο αρωματικό βότανο σας αρέσει. Αυτό που χρειαζόμαστε στη συνέχεια είναι το βούτυρο. Το βούτυρο είναι το υγρό στοιχείο που θα ενώσει τα μυρωδικά με την ψίχα του ψωμιού.

Ο ψητός μπακαλιάρος με κρούστα ψωμιού συνοδεύετε τέλεια με λαχανικά ντοφινουάζ. Τα λαχανικά ντοφινουάζ είναι μία παραλλαγή της αυθεντικής συνταγής πατάτες ντοφινουάζ με τη διαφορά ότι εδώ βάζουμε μία ποικιλία χρωματιστών λαχανικών δημιουργώντας ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Σχετικές Συνταγές