Ψαρονέφρι ψητό με σάλτσα μαδέρα και κίτρινο παντζάρι

Ψαρονέφρι ψητό με σάλτσα μαδέρα και κίτρινο παντζάρι

Ψαρονέφρι ψητό με σάλτσα μαδέρα και κίτρινο παντζάρι είναι η πρότασή μας για σήμερα!!

Το ψαρονέφρι είναι από τα καλύτερα κομμάτια κρέατος του χοιρινού. Ο λόγος είναι ότι έχουμε ένα καθαρό μυ χωρίς ενδομυϊκό λίπος και μηδαμινό επιφανειακό λίπος. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως έχουμε ένα κομμάτι κρέατος το οποίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής κατά το ψήσιμό του.

Η διαδικασία ψησίματος που ακολουθούμε είναι, αρχικά να σοτάρουμε το κρέας και εν συνεχεία να ολοκληρώσουμε το ψήσιμο στο φούρνο. Με το σοτάρισμα του κρέατος μειώνουμε το χρόνο ψησίματος μέσα στο φούρνο. Ο χρόνος που θέλουμε για να ψήσουμε το ψαρονέφρι στο φούρνο είναι σε συνάρτηση με το μέγεθός του. Για παράδειγμα ένα πιο χοντρό ψαρονέφρι χρειάζεται περισσότερη ώρα ψησίματος μέσα στο φούρνο. Δίνουμε λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή στο χρόνο ψησίματος ώστε να μην έχουμε στο τέλος ένα παραψημένο, στεγνό κρέας.

Για γαρνιτούρα επιλέγουμε κίτρινο παντζάρι το οποίο το ψήνουμε στο φούρνο σε αλουμινόχαρτο. Η διαδικασία είναι ίδια με αυτήν που κάνουμε για τα κόκκινα παντζάρια και την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Για σάλτσα επιλέγουμε ένα παράγωγο της ντεμι-γκλας, τη σάλτσα μαδέρα. Το βασικό υλικό όπως καταλαβαίνουμε είναι το κρασί μαδέρα το οποίο θα πρέπει να το αφήσουμε να ρεντουίρει, να προσθέσουμε την ντεμι-γκλας και εν συνεχεία να δέσουμε με παγωμένο βούτυρο.

Το ψαρονέφρι ψητό με σάλτσα μαδέρα είναι ένα πιάτο το οποίο μπορούμε να το γευτούμε ευχάριστα είτε ως μεσημεριανό είτε ως βραδινό γεύμα.

Σχετικές Συνταγές