Ψαρονέφρι με σάλτσα γλυκού κρασιού, πλιγούρι κόκκινο για γαρνιτούρα μαζί με σάλτσα γιαουρτιού και baby καρότα είναι η πρότασή μας για σήμερα!!
Ξεκινώντας από το ψαρονέφρι θα πρέπει να πούμε πως είναι το φιλέτο του χοιρινό. Είναι ένας μυς αρκετά μαλακός και προτείνεται να μαγειρεύεται κυρίως στη σχάρα ή σοτέ στο τηγάνι. Μπορούμε να το βάλουμε και στο φούρνο αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην παραψηθεί και σκληρύνει. Εμείς σήμερα επιλέξαμε να το κάνουμε στο τηγάνι όπου θα πρέπει να είμαστε εξίσου προσεκτικοί καθώς θα πρέπει να ψηθεί μέχρι το κέντρο του σωστά ώστε να είναι και ψημένο αλλά και μαλακό. Για να το πετύχουμε όλο αυτό θα πρέπει αρχικά να το σοτάρουμε και στη συνέχεια σε χαμηλή φωτιά να το αροζάρουμε. Αν δείτε ότι κρατάει ακόμα στο κέντρο του, τοποθετήστε το στο φούρνο για λίγα ακόμα λεπτά.
Για τη σάλτσα γλυκού κρασιού επιλέγουμε ένα κόκκινο γλυκό κρασί όπου μαζί με τα λαχανικά και τον ζωμό θα συνθέσουν μία υπέροχη σάλτσα. Η συγκεκριμένη σάλτσα χρειάζεται υπομονή καθώς πρέπει να σιγοβράσει ώστε να αποκτήσει μία αρκετά δεμένη υφή. Στο τέλος θα την περάσουμε από σινουά.
Για γαρνιτούρα επιλέγουμε το χοντρό πλιγούρι και το μαγειρεύουμε με κόκκινη σάλτσα. Η ποσότητα υγρού στοιχείου είναι 2 προς 1 (πλιγούρι). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για νερό, ζωμό κοτόπουλο.
Η σάλτσα γιαουρτιού είναι η τέλεια επιλογή για να συνοδεύσει το πλιγούρι.
Comments are closed.