Χταπόδι στιφάδο

Χταπόδι στιφάδο

Σήμερα επιλέγουμε ένα γευστικότατο χταπόδι στιφάδο για το μεσημεριανό μας!!

Για να φτιάξουμε ένα καλό στιφάδο θα πρέπει να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες μπορούν να καθορίσουν γευστικά το φαγητό μας. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένα καλό στιφάδο θα πρέπει να έχει έντονο το στοιχείο των μπαχαρικών. Επίσης κομβικό ρόλο παίζουν τα κρεμμύδια και το πως θα τα διαχειριστούμε.

Τα κρεμμύδια που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αυτά του στιφάδο. Θα πρέπει να τα καθαρίσουμε προσεκτικά βγάζοντας μόνο την φλούδα τους. Αφήνουμε την ρίζα έτσι ώστε να συγκρατεί όλο το κρεμμύδι. Το επόμενο βήμα είναι να σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Σοτάροντας καλά τα κρεμμύδια βγάζουμε την γλυκάδα τους το οποίο είναι και το επιθυμητό. Επίσης μας βοηθάει ώστε να μην γίνουν ”νερόβραστα”.

Αφότου ολοκληρώσουμε το σοτάρισμα των κρεμμυδιών, θα τα κρατήσουμε στην άκρη και θα τα προσθέσουμε προς το τέλος του φαγητού.

Δείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα κρεμμύδια.

Το χταπόδι το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Δεν χρειάζεται να το προβράσουμε καθώς θα έχει τον χρόνο του να βράσει μέσα στην σάλτσα. Η σάλτσα, θέλουμε να είναι ”παχιά”. Θέλουμε να έχει γεύση και αυτό το πετυχαίνουμε με πολλούς τρόπους. Όπως προαναφέραμε ένας τρόπος είναι το καλό σοτάρισμα των κρεμμυδιών. Ο πελτές ντομάτας μας βοηθάει την σάλτσα όπως και τα μπαχαρικά. Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αρκετά μπαχάρια. Όταν επιλέγουμε να φάμε χταπόδι στιφάδο ξέρουμε πως είναι ένα βαρύ φαγητό με έντονο το στοιχείο των μπαχαρικών.

Σχετικές Συνταγές