Σήμερα θα φτιάξουμε χταπόδι στιφάδο κρασάτο!! Παρόλο που παλαιότερα έχουμε παρουσιάσει χταπόδι στιφάδο, σήμερα σας το παρουσιάζουμε σε μία πιο κρασάτη μορφή.
Το χταπόδι το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και χρησιμοποιούμε όλα του τα μέρη. Δεν χρειάζεται να το προβράσουμε καθώς θέλουμε να βράσει μέσα στο κρασί ώστε να πάρει όλη τη γεύση.
Παίρνουμε κρεμμύδια στιφάδο, τα καθαρίζουμε και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα ασέ. Αφού ξανθίσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και μετά σβήνουμε με κόκκινο κρασί και αφήνουμε να βράσει προσθέτοντας νερό.
Τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε είναι το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι σε κόκκους.
Αφήνουμε το χταπόδι να βράσει με το κρασί. Αφότου αρχίσει να μαλακώνει προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια στιφάδο. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει καλά σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας όποτε χρειάζεται νερό στην κατσαρόλα. Το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε είναι μία σκούρα δεμένη σάλτσα με γεμάτη γεύση κρασιού.
Ένα χταπόδι στιφάδο κρασάτο είναι μία ωραία επιλογή για μεσημεριανό φαγητό. Δεν το προτείνουμε για βράδυ καθώς είναι ένα πολύ “βαρύ” φαγητό.
Το συνδυάζουμε ανοίγοντας ένα μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί.
Comments are closed.