Χταπόδι ξυδάτο

Χταπόδι ξυδάτο

Ένας απίθανος ουζομεζές που δεν λείπει από κανένα καλοκαιρινό τραπέζι είναι το χταπόδι ξυδάτο. Φιγουράρει στους περισσότερους καταλόγους των εστιατορίων με θαλασσινά.

Το χταπόδι είναι ένα προιόν αρεστό σε πολύ κόσμο. Το μαγείρεμα του είναι σχετικά εύκολο. Σε μία κατσαρόλα μαζί με μιρεπουά, ξύδι και λίγο νερό (αν χρειαστεί), το αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια το κόβουμε σε ροδέλες το μαρινάρουμε σε ξύδι και ελαιόλαδο και το σερβίρουμε.

Related Recipes