Χταπόδι με μανιτάρια, κολοκυθάκια και ντοματίνια θα φτιάξουμε σήμερα προσπαθώντας να συνδυάσουμε υλικά τα οποία είναι αρκετά μακριά το ένα με το άλλο.
Από τη μία έχουμε το χταπόδι με την δική του μοναδική γεύση και από την άλλη έχουμε τα μανιτάρια, τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια.
Ας αναλύσουμε λίγο την συνταγή.
Ξεκινάμε από το χταπόδι το οποίο θα πρέπει πρώτα να το βράσουμε. Ο συνηθέστερος τρόπος βρασμού είναι σε κατσαρόλα μαζί με λαχανικά, μπαχαρικά, λευκό κρασί και ξύδι. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου νερό. Τα υγρά που θα έχουμε βάλει μαζί με αυτά του χταποδιού είναι αρκετά ώστε να μας βράσει το χταπόδι. Θα πρέπει να προσέξουμε την φωτιά η οποία θα πρέπει να είναι μέτρια ώστε να μην εξατμιστεί το νερό που θα υπάρχει στην κατσαρόλα.
Αφότου βράσει το χταπόδι το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Τα λαχανικά τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ώστε να μην χαθούν στο φαγητό και στη συνέχεια τα σοτάρουμε. Θα πρέπει να τα σοτάρουμε καλά ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Τα ντοματίνια τα προσθέτουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
Το χταπόδι με μανιτάρια, κολοκυθάκια και ντοματίνια είναι ένα φαγητό το οποίο το τρώμε συνήθως το μεσημέρι.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί