Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και μανιτάρια

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και μανιτάρια

Μία εναλλακτική πρόταση για τη νηστεία και όχι μόνο….είναι το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και μανιτάρια. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε το χταπόδι σε συνδυασμό μόνο με το κοφτό μακαρονάκι και βέβαια τη σάλτσα ντομάτα. Αυτή τη συνταγή μπορείτε να τη δείτε εδώ με τη διαφορά ότι έχουμε χρησιμοποιήσει για ζυμαρικά, πέννες αντί για κοφτό μακαρονάκι.

Η εναλλακτική πρόταση που σας παρουσιάζουμε εδώ στο cookfood είναι η προσθήκη μανιταριών. Τα μανιτάρια που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα πορτομπέλο. Τα πορτομπέλο είναι μανιτάρια με δυνατό σώμα και έντονη γεύση. Εννοείται βέβαια ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες ποικιλίες μανιταριών της αρεσκείας σας.

Δείτε εδώ αν πλένονται τα μανιτάρια ή όχι.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε για να μαγειρέψουμε αρχικά το χταπόδι είναι το ποσάρισμα. Βάζοντας σε μία κατσαρόλα κρασί και τοποθετώντας μέσα το χταπόδι, θα πρέπει το υγρό στοιχείο να φτάνει περίπου μέχρι το 1/3 του ύψους του. Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμήλη φωτιά κλείνοντας την με ένα καπάκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει το κάτω μέρος του χταποδιού με το υγρό στοιχείο της κατσαρόλας και το πάνω μέρος με τους ατμούς που θα δημιουργηθούν. Προσέχουμε να μην παραβράσει το χταπόδι διότι το μαγείρεμα του θα συνεχιστεί και μετέπειτα με την κόκκινη σάλτσα και τα ζυμαρικά.

Για να ολοκληρωθεί το φαγητό θα πρέπει να ενσωματώσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια.

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και μανιτάρια είναι ένα φαγητό που πρέπει να καταναλωθεί αμέσως αφότου παρασκευαστεί. Όσο το φαγητό μένει, τα ζυμαρικά απορροφούν τη σάλτσα με αποτέλεσμα να έχουμε ένα στεγνό φαγητό με ένα παραβρασμένο ζυμαρικό.

 

 

Σχετικές Συνταγές