Χταποδοκεφτέδες

Χταποδοκεφτέδες

Οι χταποδοκεφτέδες είναι ένα πολύ ωραίο ορεκτικό για το θαλασσινό σας τραπέζι. Τα τελευταία χρόνια, πολλά είναι τα εστιατόρια που τους εντάσσουν στα μενού τους. Καθώς η γεύση του χταποδιού είναι ιδιαίτερη και δυνατή, χρειάζονται τα μυρωδικά αυτά που θα το πλαισιώσουν και θα περάσουν τα χαρακτηριστικά τους.

Για να πραγματοποιήσουμε αυτή τη συνταγή, αρχικά θα πρέπει να βράσουμε το χταπόδι. Αυτό το πετυχαίνουμε βάζοντας όπως έχουμε πει το χταπόδι σε μία κατσαρόλα και προσθέτοντας λευκό κρασί, ξύδι, κρεμμύδι, καρότο, κόκκους πιπεριού και δαφνόφυλλο. Το υγρό στοιχείο θα πρέπει να φτάνει έως το 1/3 τους ύψους του υλικού (χταπόδι) που έχουμε στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε καπάκι στην κατσαρόλα και βράζουμε περίπου για 45 λεπτά. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το μέγεθος του χταποδιού.

Αφότου βράσει το χταπόδι το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το πολτοποιούμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Καλό είναι να αφήσουμε στο ψυγείο το μείγμα που θα προκύψει για να σφίξει αλλά και για να ενσωματωθούν όλα τα αρωματικά στοιχεία των υλικών που προσθέσαμε.

Μετά από μισή με μία ώρα το μείγμα είναι έτοιμο για να το πλάσουμε. Δημιουργούμε είτε μικρά μπιφτεκάκια είτε μικρά κεφτεδάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αλεύρι και τα κυλλάμε ώστε να αλευρωθούν περιμετρικά.

Τηγανίζουμε τους χταποδοκεφτέδες σε ελαιόλαδο και τους σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φετούλες.

Σχετικές Συνταγές