Χτένια με τζίντζερ και σάλτσα πορτοκαλιού

Χτένια με τζίντζερ και σάλτσα πορτοκαλιού

Μία διαφορετική πρόταση για σήμερα είναι τα χτένια με τζίντζερ και σάλτσα πορτοκαλιού!!!

Προτού όμως μιλήσουμε για την συνταγή θα πούμε λίγα λόγια για τα χτένια ώστε να τα γνωρίσουμε καλύτερα.

Τα χτένια είναι μαλάκια, τα οποία τα βρίσκουμε σε ωκεανούς και θάλασσες να κινούνται αρκετά γρήγορα τρώγοντας πλαγκτόν. Στη χώρα μας μπορούμε να βρούμε μόνο μικρά χτένια στο κόλπο της Καλλονής και αυτά μόνο την κατάλληλη εποχή. Τα χτένια αποτελούνται από ένα όστρακα και στο εσωτερικό του υπάρχει ένας κυλινδρικός μυς ο οποίος είναι φαγώσιμος. Αυτός ο μυς είναι σαρκώδης και μαλακός. Μαζί με τον μυ υπάρχει και το κοράλλι το οποίο είναι και αυτό μαλακό. Το συναντάμε είτε λευκό είτε κόκκινο.

Χτένια με τζίντζερ και σάλτσα πορτοκαλιού

Χτένια

Θεωρούνται πολύ πιο γευστικά από τα μύδια και τα στρείδια. Για να είναι όμως γευστικά θα πρέπει να προσέξουμε πολύ το μαγείρεμά τους. Τα χτένια θέλουν λίγο ψήσιμο. Σε περίπτωση που τα ψήσουμε πολύ, παρατηρούμε ότι σκληραίνουν.

Οι τρόποι που τα μαγειρεύουμε συνήθως είναι σοτέ ή στη σχάρα. Ταιριάζουν πολύ με σκόρδο, βούτυρο και διάφορα μυρωδικά.

Τα σερβίρουμε είτε σκέτα είτε με ζυμαρικά ή με ρύζι. Καλό είναι να αποφεύγουμε τις δυνατές κόκκινες σάλτσες διότι σκεπάζουν τη γεύση τους. Ταιριάζουν επίσης με σάλτσα Ολλανδέζ και με κρέμα γάλακτος.

Τα χτένια με τζίντζερ και σάλτσα πορτοκαλιού θα σας εντυπωσιάσουν!!!

Σχετικές Συνταγές