Χορτόπιτα

Χορτόπιτα

Θέλετε να δοκιμάσετε την τέλεια χορτόπιτα; Σας την παρουσιάζουμε σήμερα εδώ και σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι πεντανόστιμη!!

Για να έχουμε μία εξαιρετική χορτόπιτα θα την φτιάξουμε με χειροποίητο φύλλο. Η συνταγή της ζύμης είναι δοκιμασμένη και σίγουρη καθώς την έχουμε χρησιμοποιήσει εδώ στο cookfood για να φτιάξουμε σπανακόπιτα.

Για τη γέμιση έχουμε επιλέξει διάφορα χόρτα τα οποία μας δίνουν μία ωραία αλλά ελαφρώς έντονη γεύση. Έχουμε λοιπόν σέσκουλα και σπανάκι με τα οποία θα δημιουργήσουμε σώμα στην πίτα μας. Το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι δεν μπορεί να απουσιάζουν από μία χορτόπιτα. Από κει και πέρα χρησιμοποιούμε μυρωδικά τα οποία θα βάλουν την σφραγίδα τους στην πίτα. Κάποια από αυτά είναι τα μυρώνια, οι καυκαλήθρες και ο μάραθος. Αν ο μάραθος δεν σας αρέσει μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με φρέσκο άνηθο.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για να φτιάξουμε τη γέμιση είναι αρχικά να πλύνουμε τα χόρτα μας και στη συνέχεια να τα σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Αφήνουμε να μαραθούν τα χόρτα μας και να φύγει η υγρασία. Προσθέτουμε μόνο αλάτι και πιπέρι.

Τη ζύμη την χωρίζουμε στα δύο. Με έναν πλάστη ανοίγουμε δύο φύλλα. Το πρώτο το λαδώνουμε και το στρώνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τη γέμιση και στη συνέχεια καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο το οποίο με ένα πινελάκι το λαδώνουμε.

Σχετικές Συνταγές