Χοιρινό-φιλέτο-με-σάλτσα-μανιταριών-και-εστραγκόν

Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μανιταριών και εστραγκόν

Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μανιταριών και εστραγκόν, και όλο αυτό, συνοδευόμενο με έναν υπέροχο πουρέ σελινόριζας. Ένα πιάτο με ανάμεικτα και έντονα αρώματα.

Το χοιρινό φιλέτο είναι γνωστό και ως ψαρονέφρι. Είναι ένας μυς μαλακός ο οποίος είναι καλύτερα να μαγειρεύεται με τη μέθοδο σοτέ ή με τη μέθοδο μαγειρέματος στη σχάρα. Εννοείται βέβαια πως μπορεί να μπει και στο φούρνο, όμως θα πρέπει να προσέξουμε να μην παραψηθεί γιατί θα στεγγώσει.

Παραπάνω αναφέραμε τα έντονα και ανάμεικτα αρώματα. Το εστραγκόν, τα μανιτάρια αλλά και ο πουρές σελινόριζας που θα συνοδεύσει το πιάτο αφήνουν δυνατά το στοιχείο τους. Θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην υπερβάλλουμε στην ποσότητα όλων αυτών.

Για την ολοκλήρωση του πιάτου θα πρέπει να έχουμε προετοιμάσει σάλτσα ντεμίγκλας. Αυτή είναι και η πιο χρονοβόρα διαδικασία.

Related Recipes