Χοιρινό φιλέτο γεμιστό με δαμάσκηνα είναι μία καλή επιλογή για το γιορτινό σας τραπέζι. Το χοιρινό φιλέτο ή αλλιώς ψαρονέφρι είναι ένα μαλακό κρέας το οποίο δε θέλει πολύ ώρα ψήσιμο γιατί θα στεγνώσει.
Προτού ξεκινήσουμε να γεμίζουμε το ψαρονέφρι, το καθαρίζουμε από τα λιπάκια που ενδέχεται να έχει. Στη συνέχεια με ένα αιχμηρό αντικείμενο (εγώ χρησιμοποιώ το μασάτι) ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα πιέζοντάς τα ώστε να μπουν καλά μέσα.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα δαμάσκηνα με άλλα αποξηραμένα φρούτα όπως τα βερίκοκα ή η παπάγια.
Σερβίρουμε το χοιρινό φιλέτο γεμιστό με δαμάσκηνα με πουρέ μελιτζάνας, πατάτες Περού σοτέ και καραμελωμένα εσαλώτ.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί