Χοιρινό σοτέ με μελιτζάνα και θυμάρι

Χοιρινό σοτέ με μελιτζάνα και θυμάρι

Χοιρινό σοτέ με μελιτζάνα και θυμάρι θα φτιάξουμε σήμερα και πιστεύουμε πως θα σας εντυπωσιάσουμε από το αποτέλεσμα.

Η μελιτζάνα είναι ένα από τα αγαπημένα μας υλικά. Την συνδυάζουμε με χοιρινό, αρωματίζουμε με θυμάρι και απογειώνουμε πραγματικά το πιάτο.

Χρησιμοποιούμε μελιτζάνα φλάσκα, την κόβουμε καρεδάκι (όχι πολύ μικρό γιατί θέλουμε να φαίνεται στο πιάτο) και στη συνέχεια τη σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Βγάζουμε τα καρεδάκια μελιτζάνας από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Το χοιρινό το κόβουμε και αυτό σε σχήμα καρέ. Χρησιμοποιούμε χοιρινό λαιμό γιατί είναι πιο μαλακός, εννοείται πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπούτι.

Χρησιμοποιούμε ένα καλό λευκό κρασί για να ”σβήσουμε” και στη συνέχεια το αφήνουμε να ρεντουίρει.

Μία κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας θα μας δώσει σώμα και γεύση στη σάλτσα. Μην υπερβάλετε όμως δεν θέλουμε να έχει όψη κοκκινιστού. Αρωματίζουμε με κλωναράκια φρέσκου θυμαριού. Το βράσιμο του χοιρινού και η σάλτσα που θα προκύψει δημιουργείται από την προσθήκη ζωμού. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε ζωμό μόσχου είτε κοτόπουλου. Σε περίπτωση που δεν έχουμε κάποιον ζωμό χρησιμοποιούμε νερό. Με το νερό η σάλτσα που θα δημιουργηθεί θα είναι πιο ”αδύναμη”.

Το χοιρινό σοτέ με μελιτζάνα και θυμάρι είναι ένα πιάτο που μπορούμε να το σερβίρουμε καλύτερα ως γεύμα το μεσημέρι.

Related Recipes