Χοιρινό μπριζολάκι στη σχάρα με σάλτσα μπορντελέζ

Χοιρινό μπριζολάκι στη σχάρα με σάλτσα μπορντελέζ

Σήμερα θα φτιάξουμε χοιρινό μπριζολάκι στη σχάρα με σάλτσα μπορντελέζ!!! Με το πρώτο άκουσμα ίσως να μας φανεί κάπως δύσκολη η συνταγή. Αυτό όμως δεν ισχύει καθώς για το μπριζολάκι το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε είναι να το ψήσουμε στη σχάρα. Η δυσκολία της συνταγής έχει να κάνει με τη σάλτσα. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα μπορντελέζ θα χρειαστούμε σάλτσα ντεμι-γκλας.

Η μπορντελέζ είναι παράγωγο της σάλτσας ντεμί-γκλας

Για να παρασκευάσουμε σάλτσα μπορντελέζ εκτός από την ντεμί-γκλας θα χρειαστούμε και κόκκαλα μοσχαρίσια γεμάτα από μεδούλι. Πάμε λοιπόν να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Αρχικά να τονίσουμε πως η σάλτσα ντεμί-γκλας ανήκει στις πιο βασικές σάλτσες καθώς από αυτήν ως βάση δημιουργούμε πολλές άλλες σάλτσες. Περισσότερες πληροφορίες αλλά και τη συνταγή για την ντεμί-γκλας μπορείτε να δείτε εδώ.

Λίγα λόγια για το μεδούλι

Το μεδούλι βρίσκεται εσωτερικά των κοκάλων. Για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε σε μορφή καρέ θα πρέπει πρώτα να το βράσουμε για 10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα σφίξει και θα βγει σχετικά εύκολα από το κόκκαλο. Στη συνέχεια θα το αφήσουμε να κρυώσει και μετά θα το κόψουμε σε μορφή καρέ. Στη συγκεκριμένη σάλτσα το χρησιμοποιούμε αφότου ολοκληρωθεί και το δέσιμο της με βούτυρο μπαιρ μανιέ. Το μεδούλι αφήνει το γευστικό του στίγμα στη σάλτσα.

Το χοιρινό μπριζολάκι στη σχάρα με σάλτσα μπορντελέζ είναι μία πολύ καλή και γευστική επιλογή για το τραπέζι σας.

Σχετικές Συνταγές