Χοιρινό μπλανκέτ

Χοιρινό μπλανκέτ

Χοιρινό μπλανκέτ έχει το μενού σήμερα και παρόλο που το συναντάμε περισσότερο με μοσχαράκι είπαμε να το δοκιμάσουμε και με χοιρινό. Όταν ακούμε τη λέξη μπλανκέτ το πρώτο που θα πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι πρόκειται για άσπρη σάλτσα. Είναι φαγητό κατσαρόλας το οποίο συνήθως περιέχει μανιτάρια και όπως προείπαμε φτιάχνεται με μοσχάρι. Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η δεμένη σάλτσα η οποία επιτυγχάνεται αρχικά με ρου και στη συνέχεια με ένα λιεζόν κρέμας και κρόκου αυγού.

Πάμε σιγά σιγά να αναλύσουμε τη συνταγή. Αρχικά το κρέας που θα χρησιμοποιήσουμε είναι σπάλα χοιρινή. Η χοιρινή σπάλα είναι ένα κομμάτι κρέατος που γίνεται στην κατσαρόλα αρκετά τρυφερό. Θα το κόψουμε σε μικρά κομμάτια και θα το σοτάρουμε ελαφριά. Δεν θέλουμε να πάρει χρώμα το κρέας κατά το σοτάρισμα. Μην ξεχνάμε ότι η σάλτσα μπλανκέτ είναι άσπρη.

Θα χρειαστούμε μία μιρεπουά κατά το σοτάρισμα και στη συνέχεια θα αφήσουμε το κρέας να βράσει. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο βρασμός του κρέατος θα αφαιρέσουμε το χοιρινό από την κατσαρόλα και θα δέσουμε τη σάλτσα.

Αρχικά θα φτιάξουμε ένα ξανθό ρου και στη συνέχεια θα ρίξουμε μέσα το ζωμό από την κατσαρόλα που βράσαμε το κρέας. Μόλις πάρει βράση θα προσθέσουμε το λιεζόν κρέμας-κρόκου αυγού. Δώστε προσοχή στο πως θα ενσωματώσετε το λιεζόν με τη σάλτσα. Θα πρέπει να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία προτού ενωθούν (όπως κάνουμε και με το αυγολέμονο). Αφότου ολοκληρωθεί η σάλτσα προσθέτουμε μέσα τα κομμάτια του βρασμένου χοιρινού.

Το χοιρινό μπλανκέτ το συνοδεύουμε συνήθως με ρύζι πιλάφι.

Σχετικές Συνταγές