Χοιρινό με μανιτάρια μελιτζάνα και κρέμα γάλακτος

Χοιρινό με μανιτάρια μελιτζάνα και κρέμα γάλακτος

Σήμερα θα φτιάξουμε χοιρινό με μανιτάρια μελιτζάνα και κρέμα γάλακτος!!!

Εδώ στο cookfood σας έχουμε δείξει στο παρελθόν αντίστοιχη συνταγή με χοιρινό, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Αυτό που επιχειρήσαμε να κάνουμε ώστε να διαφοροποιήσουμε τη συνταγή είναι η προσθήκη της μελιτζάνας.

Η μελιτζάνα είναι ένα λαχανικό που αν το χρησιμοποιήσουμε σωστά μπορεί να μας δώσει ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Τι πρέπει όμως να προσέξουμε ώστε να αποφύγουμε λάθη που θα μειώσουν τη γεύση του φαγητού;

Αρχικά θα πρέπει να ξεπικρίσουμε τις μελιτζάνες σε νερό. Τις κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε και τις βάζουμε σε μία μπασίνα με νερό. Τις αφήνουμε για λίγη ώρα μέσα στο νερό και μετά τις στεγνώνουμε και τις μαγειρεύουμε. Το δεύτερο πράγμα που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το σοτάρισμά της. Είναι πολύ σημαντικό να σοταριστούν καλά σε δυνατή φωτιά ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρώμα αλλά και να βγάλουν τη γλυκάδα τους. Θα σοτάρουμε τις μελιτζάνες μόνες τους και στο τέλος θα τις προσθέσουμε στο φαγητό. Το ίδιο θα κάνουμε και με το χοιρινό. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε σωστούς χρόνους ψησίματος.

Για να ξεκινήσουμε το χοιρινό με μανιτάρια μελιτζάνα και κρέμα γάλακτος θα πρέπει πρώτα να σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και στη συνέχεια να προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά.

Σχετικές Συνταγές