Χοιρινό με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Χοιρινό με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Χοιρινό με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, ένα πιάτο γρήγορο και νόστιμο.

Στο συγκεκριμένο φαγητό έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πολλών ειδών μανιτάρια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ανάλογα με το είδος του μανιταριού που θα βάλουμε, να δώσουμε και διαφορετική γεύση. Το πιο συνηθισμένο μανιτάρι σε αυτή τη συνταγή είναι το λευκό.

Αν θέλετε μία πιο δυνατή και ιδιαίτερη γεύση σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μανιτάρια πορτσίνι ή μορίγες. 

Δείτε εδώ αν πλένονται τα μανιτάρια ή όχι 

Το χοιρινό που χρησιμοποιούμε μπορεί να είναι ψαρονέφρι ή μπριζολάκι χωρίς κόκκαλο.

Χοιρινό με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Χοιρινό με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Ποια όμως είναι η διαδικασία μαγειρέματος που ακολουθούμε;

Αρχικά κόβουμε το χοιρινό σε φέτες πάχους 1 εκατοστού. Ξεκινάμε πρώτα το σοτάρισμα του χοιρινού. Προσέχουμε όμως να μην το παραψήσουμε γιατί θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά και στη σάλτσα. Μετά το σοτάρισμα, το βγάζουμε από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Μπορούμε να σβήσουμε είτε με κονιάκ είτε με κάποιο καλό λευκό κρασί. Αφήνουμε το υγρό στοιχείο να ρεντουίρει και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Με το που θα πάρει μία βράση ξαναβάζουμε μέσα τα χοιρινά φιλετάκια και τα αφήνουμε να πάρουν ακόμα μία βράση.

Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή με πατάτες τηγανιτές.

 

Related Recipes