Χοιρινό με δαμάσκηνα και κάστανα, μία γιορτινή συνταγή στο τραπέζι σας!!
Η συνταγή είναι εύκολη και σχετικά γρήγορη στην εκτέλεσή της. Ξεκινάμε τη συνταγή μας χαράσσοντας πρώτα τα κάστανα. Με ένα μικρό μαχαίρι και με μεγάλη προσοχή δημιουργούμε εγκοπές στο φλοιό του κάστανου με σκοπό καθώς θα έχει ψηθεί να καθαριστεί πολύ εύκολα. Τα κάστανα μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο ή να τα βράσουμε.
Το επόμενο βήμα μας είναι να προετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Κόβουμε το χοιρινό σε μορφή μέτριου καρέ και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Τα δαμάσκηνα τα κόβουμε ζουλιέν αφού πρώτα αφαιρέσουμε τον πυρήνα τους (εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε δαμάσκηνα χωρίς πυρήνα).
Το κρασί που επιλέγουμε είναι ένα λευκό ξηρό. Θα μπορούσαμε να σβήσουμε και με ένα κόκκινο αλλά δεν θα σας πρότεινα γλυκό κόκκινο. Τα δαμάσκηνα καθώς βράζουν γλυκαίνουν περισσότερο οπότε το φαγητό μας κινδυνεύει να γίνει πολύ γλυκό.
Αν θέλετε να πειραματιστείτε μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκο, σύκο και παπάγια.
Παρακάτω, στη συνταγή που σας προτείνουμε λέμε πως τα δαμάσκηνα και τα κάστανα μπαίνουν στο αρχικό στάδιο. Με αυτόν τον τρόπο κατά την ολοκλήρωση του φαγητού, η σάλτσα θα είναι πιο δεμένη αλλά τα δαμάσκηνα θα έχουν “διαλυθεί”. Αν πάλι θέλετε να φαίνονται τα δαμάσκηνα και τα κάστανα, τότε τα προσθέτετε προς το τέλος.
Το χοιρινό με δαμάσκηνα και κάστανα το συνοδεύουμε με πουρέ γλυκοπατάτας.
Comments are closed.