Χοιρινό κότσι στο φούρνο

Χοιρινό κότσι στο φούρνο

Χοιρινό κότσι στο φούρνο!!! Εδώ, θα συμπληρώσω εγώ, ”με τραγανή πέτσα”. Το χοιρινό κοτσί το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις μπυραρίες. Είναι ένας μεζές που πραγματικά ταιριάζει με την μπύρα.

Τι πρέπει όμως να προσέξουμε ώστε να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα έχοντας την καλύτερη γεύση. Αρχικά το χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι δημιουργώντας στην πέτσα μικρά τετραγωνάκια. Στη συνέχεια το χοντρό αλάτι παίζει σπουδαίο ρόλο στην εξισορρόπηση του λίπους ενώ η μπύρα θα του δώσει την έξτρα γεύση. Η συνέχεια είναι στο φούρνο, σημαντικό είναι να μην το παραψήσετε. Μία ασφαλής θερμοκρασία που σας προτείνουμε εδώ στο cookfood είναι οι 170° με 180°C. Η διάρκεια ψησίματος είναι περίπου στις 2 1/2 ώρες. Υπολογίζουμε στο περίπου γιατί δεν γνωρίζουμε το μέγεθος του κότσι. Αν θέλετε μεγαλύτερη ακρίβεια μπορείτε να συμβουλευτείτε ένα θερμόμετρο για κρέατα. Μόλις καρφώσετε το θερμόμετρο στο κρέας και δείξει 80°C στο εσωτερικό του, μπορείτε με ασφάλεια να το βγάλετε από το φούρνο.

Και έφτασε η ώρα για την τραγανή πέτσα. Ο τρόπος για να δημιουργήσουμε τραγανή πέτσα στο κότσι είναι σχετικά εύκολος. Μόλις το κρέας σας ψηθεί το βγάζετε από το φούρνο και ανεβάζετε την θερμοκρασία στους 250°C. Μόλις ο φούρνος πιάσει τη θερμοκρασία, τοποθετείτε το κότσι μέσα και το αφήνετε για 10 λεπτά μέχρι που η πέτσα θα σκληρύνει και θα γίνει τραγανή.

Μετά από 10 λεπτά το χοιρινό κότσι στο φούρνο είναι έτοιμο. Βάλτε το σε ένα ξύλινο πλατό, δώστε 10 λεπτά χρόνο στους ιστούς του κρέατος ώστε να ενσωματώσουν τα υγρά και στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε λεπτές φετούλες.

Σχετικές Συνταγές