Χοιρινό κατσαρόλας με σελινόριζα

Χοιρινό κατσαρόλας με σελινόριζα

Χοιρινό κατσαρόλας με σελινόριζα!!! Ένα φαγητό γρήγορο, εύκολο και πολύ νόστιμο.

Το κομμάτι του χοιρινού που έχουμε επιλέξει είναι λαιμός. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και μπούτι αλλά ο λαιμός είναι πιο μαλακός. Βέβαια, ο λαιμός έχει παραπάνω λίπος το οποίο εμείς όμως, θα καθαρίσουμε. Αφότου αφαιρέσουμε το περιττό λίπος, θα το πλύνουμε και θα το κόψουμε σε μικρά κομμάτια. Ο λόγος που το κόβουμε σε μικρά κομμάτια είναι μόνο για να βράσει πιο γρήγορα.

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό με έντονα αρωματικά χαρακτηριστικά. Το συγκεκριμένο λαχανικό-ρίζα θα πρέπει να το καθαρίζουμε καλά γιατί έχει πολλές μικρές ρίζες συνδεδεμένες στο “σώμα” του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κρατείται κρυμμένο χώμα ανάμεσα σε αυτές. Αφότου την καθαρίσουμε και την πλύνουμε την κόβουμε σε μικρά καρεδάκια και την τοποθετούμε σε νερό με λεμόνι. Η σελινόριζα έχει την ιδιαιτερότητα να μαυρίζει εύκολα.

Το αλεύρι που πουδράρουμε κατά τη διάρκεια του θωρακίσματος του χοιρινού ονομάζεται ξηρό ρου και ανήκει στην κατηγορία των λιαιζόν. Το ξηρό ρου θα μας βοηθήσει ώστε να είναι πιο δεμένη η σάλτσα μας στο τέλος. Αν το ξηρό ρου δεν είναι αρκετό ώστε να δέσει τη σάλτσα μας, τότε θα χρησιμοποιήσουμε κάποιες άλλες μεθόδους λιαιζόν όπως beurre manier ή ρεντιξιόν.

Το χοιρινό κατσαρόλας με σελινόριζα είναι ένα φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί σε ένα οικογενειακό μεσημεριανό γεύμα.

Σχετικές Συνταγές