Χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα

Χοιρινό κατσαρόλας με δαμάσκηνα και βερίκοκα

Χοιρινό κατσαρόλας με δαμάσκηνα και βερίκοκα, μία τέλεια επιλογή για το γιορτινό σας τραπέζι!!

Το χοιρινό με τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένας υπέροχος γευστικός συνδυασμός. Η γλυκιά επίγευση που αφήνουν στον ουρανίσκο τα αποξηραμένα φρούτα σε συνδυασμό με τη δυνατή γεύση του χοιρινού κρέατος, συντελούν στη δημιουργία μιας γευστικής απόλαυσης.

Χρησιμοποιούμε σπάλα ή μπούτι χοιρινού καθώς και τα δύο μαγειρεύονται ωραία στην κατσαρόλα. Θα κόψουμε σε μέτρια καρεδάκια το κρέας και θα το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Αφότου σοταριστεί το αφαιρούμε και συνεχίζουμε σοτάροντας το κρεμμύδι. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να ρεντουίρει. Θα προσθέσουμε ζωμό κοτόπουλου και θα αφήσουμε να σιγοβράσει.

Τα αποξηραμένα φρούτα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα στο τέλος του μαγειρέματος αφήνοντας το να βράσει για 10 λεπτά ακόμα. Τα αποξηραμένα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή είναι τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα. Μπορούμε επίσης να βάλουμε παπάγια, σταφίδες ή κάποιο άλλο αποξηραμένο φρούτο της αρεσκείας μας.

Το χοιρινό κατσαρόλας με δαμάσκηνα και βερίκοκα είναι μία τέλεια επιλογή για το Χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι!! Συνδυάστε το με ρύζι πιλάφι είτε σκέτο είτε σε μία πιο σύνθετη μορφή όπου θα περιέχει σταφίδες, κουκουνάρια και οποιαδήποτε άλλο αποξηραμένο φρούτο της αρεσκείας σας.

Σχετικές Συνταγές