Χοιρινό α λα κρεμ με μανιτάρια και κους κους

Χοιρινό α λα κρεμ με μανιτάρια και κους κους

Χοιρινό α λα κρεμ με μανιτάρια και κους κους είναι η πρόταση μας σήμερα!!

Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό, θα χρειαστούμε χοιρινό καρέ ή χοιρινό ψαρονέφρι. Αν επιλέξουμε χοιρινό καρέ θα πρέπει να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη, να αφαιρέσει τα κόκκαλα. Στη συνέχεια μπορείτε να του πείτε να το κόψει σε φέτες του ενός εκατοστού ή να το πάρετε ατόφιο και να το κόψετε εσείς στο μέγεθος που επιθυμείτε. Αν επιλέξουμε ψαρονέφρι, το βρίσκουμε εύκολα στον κρεοπώλη. Δεν έχει κόκκαλα και κόβετε εύκολα σε φέτες. Αυτό που θα πρέπει μόνο να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε τους συνδετικούς ιστούς.

Τα μανιτάρια που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα λευκά. Είναι ένα μανιτάρι το οποίο το βρίσκουμε εύκολα στα μανάβικα και στα σούπερ μάρκετ.

Πως διαχειριζόμαστε τα μανιτάρια

Τα μανιτάρια μπορείτε είτε να τα καθαρίσετε με μία βρεγμένη πετσέτα είτε να τα καθαρίσετε αφαιρώντας το λεπτό εξωτερικό τους στρώμα. Μπορείτε επίσης και να τα πλύνετε.

Δείτε εδώ πληροφορίες για το αν πλένονται τα μανιτάρια ή όχι.

Το κουσκούς ή κους κους, είναι ένα ζυμαρικό σε σχήμα μικρής μπαλίτσας. Το επεξεργαζόμαστε όπως και τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε ώστε μην μας λασπώσει είναι, η αναλογία νερού και κουσκούς να είναι 1/1. Το βράσιμό του μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Μπορούμε να το μουλιάσουμε σε βραστό νερό και να το αφήσουμε να φουσκώσει εκτός φωτιάς ή να το βράσουμε προσέχοντας να μην μας παραβράσει και λασπώσει.

Ο συνδυασμός του κους κους με το χοιρινό α λα κρεμ με μανιτάρια είναι εξαιρετικός!!

Σχετικές Συνταγές