Χοιρινή ποπιέτα γεμιστή με δαμάσκηνα

Χοιρινή ποπιέτα γεμιστή με δαμάσκηνα

Η χοιρινή ποπιέτα γεμιστή με δαμάσκηνα είναι μία πολύ καλή επιλογή για ένα καλό βραδινό γεύμα. Αποτελεί μία εύκολη και γρήγορη επιλογή καθώς το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λεπτές φέτες χοιρινού και δαμάσκηνα δίχως πυρήνα.

Το κομμάτι χοιρινού μπορεί να είναι λεπτές φέτες από το μπούτι ή φετούλες από το καρέ. Μία ακόμα επιλογή (ίσως και η καλύτερη) είναι το ψαρονέφρι. Το ψαρονέφρι είναι το φιλέτο του χοιρινού. Είναι ένας μυς ο οποίος δεν επιβαρύνεται από το ζώο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι πολύ μαλακός.

Για να φτιάξουμε την ποπιέτα χρειάζεται να κόψουμε το χοιρινό σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια να προσθέσουμε το δαμάσκηνο και να τυλίξουμε. Αλάτι και πιπέρι είναι απαραίτητα και στο εσωτερικό της ποπιέτας και στο εξωτερικό της μέρος. Το δαμάσκηνο θα πρέπει να είναι χωρίς κουκούτσι. Αν αγοράσετε δαμάσκηνα με κουκούτσι, απλά πιέστε λίγο το δαμάσκηνο προς τα κάτω και θα εμφανιστεί το κουκούτσι.

Για να κλείσετε την ποπιέτα χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδες. Δώστε μεγάλη προσοχή στο αριθμό οδοντογλυφίδων που χρησιμοποιήσατε ώστε μετά το μαγείρεμα να αφαιρεθούν όλες καθώς μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες για τον άνθρωπο αν ξεχαστούν.

Η σάλτσα που επιλέγουμε για την χοιρινή ποπιέτα γεμιστή με δαμάσκηνα είναι μία ντεμι-γκλας με κόκκινο κρασί το οποίο αφήνουμε να ρεντουίρει ώστε να δυναμώσει η γεύση του.

Σερβίρουμε μαζί με πουρέ γλυκοπατάτας και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Σχετικές Συνταγές