Χοιρινή μπριζόλα λαιμού με λαχανικά είναι η πρότασή μας για σήμερα. Το συγκεκριμένο φαγητό είναι ένα εύκολο και σχετικά γρήγορο γεύμα.
Επιλέγουμε μπριζόλες λαιμού οι οποίες είναι πιο μαλακές. Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας δώσει χωρίς κόκκαλο ώστε να ψηθούν πιο γρήγορα στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι με λίγη λιπαρή ύλη. Αρχικά θα σοτάρουμε την μπριζόλα σε καυτό λάδι και στη συνέχεια θα χαμηλώσουμε τη φωτιά ώστε να μπορέσει να ψηθεί η μπριζόλα και στο εσωτερικό της. Θα πρέπει να γυρίζουμε αρκετές φορές την μπριζόλα ώστε να ψηθεί σωστά και να αποφύγουμε τυχόν κάψιμο της. Αν δούμε ότι δεν έχει ψηθεί μέχρι το κέντρο της μπορούμε να ολοκληρώσουμε το ψήσιμό της στο φούρνο για όσο χρειαστεί.
Για συνοδευτικό της μπριζόλας θα χρησιμοποιήσουμε λαχανικά. Τα λαχανικά που επιλέγουμε είναι πατάτες, καρότα και κολοκυθάκια (μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας). Τα κόβουμε σε σχήμα καρέ και στη συνέχεια θα τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Αφότου σοταριστούν θα προσθέσουμε λίγο νερό και θα τα αφήσουμε να μαλακώσουν. Προσοχή να μην παραβράσουν και διαλυθούν. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και φρέσκο θυμάρι κατά το σοτάρισμα.
Η χοιρινή μπριζόλα λαιμού με λαχανικά είναι μία εξαιρετική επιλογή για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα.
Comments are closed.