Χοιρινές μπριζόλες στη σχάρα

Χοιρινές μπριζόλες στη σχάρα

Χοιρινές μπριζόλες στη σχάρα, τι καλύτερο για το μεσημέρι της Κυριακής.

Για να έχουμε ένα γευστικό αποτέλεσμα, αρχικά θα πρέπει να κάνουμε σωστή επιλογή μπριζόλας. Βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό καθώς κάποιοι μπορεί να προτιμούν μπριζόλα από το καρέ του χοιρινού και κάποιοι άλλοι σπαλομπριζόλα ή μπριζόλα λαιμού.

Όπως και να ‘χει, όποια επιλογή κομματιού και να κάνετε το αποτέλεσμα θα είναι γευστικό. Το επόμενο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το ψήσιμο της μπριζόλας. Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το χοιρινό πρέπει να ψηθεί καλά. Τι εννοούμε όμως με τη λέξη καλά. Το χοιρινό κρέας ενδέχεται να έχει σαλμονέλα. Αυτό από μόνο του είναι απαγορευτικό σε όποια σκέψη για κατανάλωση του χοιρινού σε ωμή ή μισοψημένη μορφή. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να ψήσουμε τόσο πολύ το κρέας ώστε να στεγνώσει. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι ένα ψήσιμο το οποίο θα αφήσει ζουμερό το κρέας.

Για να του δώσουμε μία έξτρα γεύση, έχουμε μαρινάρει το χοιρινό δύο ώρες πριν με ελαιόλαδο και ροδέλες κρεμμυδιού. Αφότου έρθει η ώρα να ψήσουμε τις μπριζόλες, κρατάμε τα κρεμμύδια και τα ψήνουμε και αυτά προς το τέλος. Τα κρεμμύδια θα βγάλουν τη γλυκάδα τους και θα συνοδεύσουν ωραία το κρέας.

Χοιρινές μπριζόλες στη σχάρα

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με κρεμμύδι και ελαιόλαδο

Οι χοιρινές μπριζόλες στη σχάρα θέλουν περίπου 20 λεπτά ώστε να ψηθούν σωστά.

Σχετικές Συνταγές