Χειροποίητο φύλλο για spring roll

Χειροποίητο φύλλο για spring roll

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε άραγε πως να γίνεται αυτό, πως να γίνεται το άλλο; Κάπως έτσι γεννήθηκε και η απορία για το πως φτιάχνουμε ένα χειροποίητο φύλλο για spring roll. Το επιχειρήσαμε και σας το παρουσιάζουμε βήμα – βήμα. Ομολογώ πως χρειάστηκε να το φτιάξουμε δύο φορές ώστε να δούμε με κάθε λεπτομέρεια όλες τις ιδιαιτερότητες αυτού του λεπτού φύλλου.

Όπως σας είπα, μέχρι να δημιουργηθεί το φύλλο αντιμετωπίζουμε κάποιες ιδιαιτερότητες. Έτσι λοιπόν ξεκινάμε με την πρώτη που έχει να κάνει με τη ζύμη. Η ζύμη που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να είναι κολλώδες και παχύρευστη. Θα μπορούσα να την παρομοιάσω ίσως με τη ζύμη για λουκουμάδες. Η δεύτερη ιδιαιτερότητα που έχει είναι το ψήσιμο της. Χρειαζόμαστε ένα τηγάνι αντικολλητικό στο οποίο θα ψήσουμε τη ζύμη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάρουμε στο χέρι μας μία ποσότητα ζύμης και να την αλείψουμε στο τηγάνι. Στο τηγάνι κολλάει όση χρειάζεται και η υπόλοιπη μένει στο χέρι μας για να προχωρήσουμε στην επόμενη. Το ψήσιμο διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα!! Αν η διαδικασία με το χέρι σας δυσκολεύει δοκιμάστε να την απλώσετε με ένα πινέλο κάνοντας αρκετές πινελιές ζύμης στο τηγάνι.

Αν φτιάξετε μεγάλη ποσότητα ζύμης καλό είναι να την χωρίσετε σε μικρότερα μέρη και να την αφήσετε στο ψυγείο. Συμπεριφέρεται καλύτερα κρύα παρά όταν θα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Με το χειροποίητο φύλλο για spring roll μπορούμε να φτιάξουμε εκτός από spring rolls, και wonton. Επίσης μπορείτε να τηγανίσετε μόνο τα φύλλα και να φτιάξετε τραγανά τσιπς.

Σχετικές Συνταγές