Χειροποίητες ταλιατέλες al olio επιλέγουμε να φτιάξουμε και σας το προτείνουμε καθώς είναι ένα εύκολο και γευστικό φαγητό!!
Για να φτιάξουμε χειροποίητες ταλιατέλες ακολουθούμε τη συνταγή για φρέσκα ζυμαρικά την οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Αφότου ετοιμάσουμε τη ζύμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ωρίτσα και στη συνέχεια την ανοίγουμε με τη μηχανή ζυμαρικών. Σε περίπτωση που δεν έχετε μηχανή ζυμαρικών μπορείτε να την ανοίξετε με έναν πλάστη και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι να κόψετε λωρίδες σε σχήμα ταλιατέλας. Στη συνέχεια τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το πάχος της ζύμης. Όσο πιο παχιά είναι η ζύμη τόσο περισσότερο χρόνο βρασμού χρειάζεται. Ο μέσος όρος είναι τρία με πέντε λεπτάκια.
Το χαρακτηριστικό αυτής της συνταγής όμως είναι το σκόρδο. Το σκόρδο είναι αυτό που θα πρέπει να δώσει τη γεύση στο πιάτο.
Πως όμως το διαχειριζόμαστε;
Έχουμε δύο επιλογές, η πρώτη είναι να το ψιλοκόψουμε και στη συνέχεια να το σοτάρουμε ενώ η δεύτερη είναι να σοτάρουμε ολόκληρη τη σκελίδα. Με τον πρώτο τρόπο το σκόρδο εκτός από τη γεύση του ανακατεύεται και το ίδιο με τα ζυμαρικά οπότε είναι πιο έντονο. Με τον δεύτερο τρόπο, το σκόρδο δίνει μόνο τη γεύση και στη συνέχεια το αφαιρούμε από το φαγητό. Σε αυτή την περίπτωση το φαγητό είναι πιο ελαφρύ.
Οι χειροποίητες ταλιατέλες al olio είναι η επιτομή της απλότητας.
Comments are closed.