Το χαλούμι στη σχάρα με πίτες και ντομάτα είναι ένα ορεκτικό που δεν μπορεί να λείπει από κανένα γεύμα που έχει σαν θέμα το μπάρμπεκιου.
Το χαλούμι είναι ένα ημίσκληρο λευκό τυρί προερχόμενο από την Κύπρο. Στο εμπόριο το συναντάμε είτε σε στρογγυλό είτε σε ορθογώνιο σχήμα.
Περισσότερες πληροφορίες για το χαλούμι μπορείτε να δείτε εδώ.
Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την μαγειρική αξιοποίηση του χαλουμιού.
Όσο νόστιμο είναι ένα χαλούμι όταν το ψήνουμε στη σχάρα τόσο αδιάφορο μπορεί να γίνει αν δεν το διαχειριστούμε σωστά. Αρχικά κόβουμε το χαλούμι σε φέτες πάχους όσο το δάχτυλό μας. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι γιατί καθώς ψήνεται μαλακώνει. Αν το έχουμε κόψει στο σωστό πάχος θα κρατήσει την αρχική του δομή. Αφότου το ψήσουμε θα πρέπει να το σερβίρουμε αμέσως. Όσο κρυώνει το χαλούμι σκληραίνει και χάνει την ωραία του γεύση. Ταιριάζει πολύ με πίτες και ντομάτα.
Δείτε εδώ συνταγή για χειροποίητες πίτες.
Εκτός από πίτες και ντομάτα, το συνοδεύουμε επίσης με σάλτσα pesto και καραμελωμένο βαλσάμικο. Η σάλτσα βασιλικού ”δένει” απίστευτα με το χαλούμι και την ντομάτα. Το καραμελωμένο βαλσάμικο ολοκληρώνει το πιάτο δίνοντάς του μία γλυκόξινη αίσθηση.
Το χαλούμι στη σχάρα με πίτες και ντομάτα μπορούμε να το συνδυάσουμε υπέροχα και με μανιτάρια πλευρώτους.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί