Χαλουμοκεφτέδες με δυόσμο

Χαλουμοκεφτέδες με δυόσμο

Σήμερα θα φτιάξουμε νόστιμους χαλουμοκεφτέδες με δυόσμο!!! Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη. Αρχικά ξεκινάμε προετοιμάζοντας τα υλικά μας. Πρώτα από όλα τρίβουμε το χαλούμι και τη φέτα. Για το χαλούμι θα χρησιμοποιήσουμε έναν τρίφτη και θα τρίψουμε από την ψιλή πλευρά και όχι από την πλευρά του τρίβει τρίμμα. Η φέτα είναι πιο μαλακή, μπορούμε να την τρίψουμε είτε με τα χέρια μας είτε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.

Χρησιμοποιούμε μία μπασίνα και σπάμε εκεί τα αυγά. Με ένα φουέ τα χτυπάμε προσθέτοντας παράλληλα το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιήσουμε αυτά τα δύο υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι βροχηδόν. Καλύτερα πρώτα να το περάσετε από σήτα και στη συνέχεια να το προσθέσετε στο μείγμα των αυγών και του γάλακτος. Μετά το αλεύρι προσθέτουμε τα τυριά. Τα τυριά που έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε είναι το χαλούμι και η φέτα. Και τα δύο τυριά όπως προαναφέραμε θα τα προσθέσουμε στο μείγμα τριμμένα. Τον δυόσμο τον κόβουμε τελευταία στιγμή γιατί οξειδώνεται εύκολα και μαυρίζει.

Τους χαλουμοκεφτέδες με δυόσμο τους τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Θέλουμε να τους δώσουμε ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Παράλληλα θα πρέπει να προσέξουμε ώστε το εσωτερικό τους να είναι καλά ψημένο.

Τους χαλουμοκεφτέδες τους σερβίρουμε ζεστούς και τους καταναλώνουμε αμέσως.

Σχετικές Συνταγές