Χαβιάρι (πέρλες) παντζαριού

Χαβιάρι (πέρλες) παντζαριού

Σήμερα θα σας δείξουμε τον τρόπο για να φτιάξετε χαβιάρι (πέρλες) παντζαριού. Το συναντάμε τα τελευταία χρόνια σε πολλά εστιατόρια βλέποντάς το να δίνει άλλη αξία στο σύνολο του πιάτου. Μπορεί να ακούγεται ή να φαίνεται δύσκολο αλλά πιστέψτε με είναι πολύ εύκολο να γίνει.

Το ονομάζουμε χαβιάρι λόγω της ομοιότητας που έχει με το πραγματικό χαβιάρι. Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι δεν έχει καμία σχέση με το χαβιάρι που παίρνουμε από τον οξύρρυγχο ή από κάποιο άλλο ψάρι. Η ομοιότητα του έχει να κάνει με το σχηματισμό της πέρλας που δημιουργείται από την προσθήκη ενός υγρού στοιχείου στην παρούσα φάση χυμός παντζαριού με το άγαρ – άγαρ.

Λίγα λόγια για το άγαρ – άγαρ

Το άγαρ – άγαρ είναι ένας φυτικός πηκτικός παράγοντας και σταθεροποιητής. Προέρχεται από την επεξεργασία ενός είδους φυκιών. Για να ενεργοποιηθεί το άγαρ άγαρ θα πρέπει να διαλυθεί σε υγρό στοιχείο το οποίο θα πρέπει να έρθει σε βρασμό περιμένοντας να φτάσει τους 82°C. Στους 82°C λιώνει και ξεκινά να δουλεύει. Πήζει πολύ γρήγορα οπότε δεν χρειάζεται να παραμείνει στο ψυγείο για πολλές ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες για το άγαρ-άγαρ μπορείτε να δείτε εδώ.

Όπως θα δείτε και στη συνταγή παρακάτω η διαδικασία για να φτιάξουμε χαβιάρι (πέρλες) παντζαριού είναι πολύ εύκολη. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξετε είναι την ποσότητα του ηλιέλαιου όπου εκεί θα ρίχνουμε τις πέρλες. Φροντίστε να βάλετε αρκετό. Χρησιμοποιήστε ένα ψηλό μπολ. Οι πέρλες παντζαριού καθώς πέφτουν στο ηλιέλαιο θέλουν λίγο χρόνο μέχρι να σφίξουν. Αφότου τις ρίξουμε στο ηλιέλιαο μετά τις βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις έχουμε έτοιμες για χρήση.

Σχετικές Συνταγές