Φτερούγες κοτόπουλου με χειροποίητη bbq sauce είναι η πρότασή μας για σήμερα!!!
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε την δικιά μας bbq sauce και θα μαρινάρουμε τις φτερούγες δίνοντας τους μία υπέροχη γεύση.
Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε την δικιά μας bbq sauce και θα δώσουν το σώμα στη σάλτσα είναι η κέτσαπ, το ξύδι, η ζάχαρη, ο χυμός ανανά και ο ζωμός κοτόπουλου. Τα υπόλοιπα υλικά θα ολοκληρώσουν την γεύση της σάλτσας και θα την χαρακτηρίσουν. Αυτά είναι η worcesteshire sauce, το σησαμέλαιο, το ταμπάσκο, η πάπρικα, το σκόρδο και η σάλτσα σόγιας.
Ξεκινάμε πρώτα φτιάχνοντας την σάλτσα. Θα βάλουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά θα την αφήσουμε να λιώσει μέχρι να αρχίσει να αλλάζει το χρώμα της και να παίρνει την μορφή της καραμέλας. Στη συνέχεια θα ρίξουμε προσεκτικά το ξύδι και μετά το ζωμό. Θα πρέπει να έχουμε έναν γευστικό ζωμό ώστε να έχουμε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα. Επειδή η θερμοκρασία της καραμέλας είναι αρκετά υψηλή θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί ώστε να μην καούμε.
Όταν θα έχουμε έτοιμη τη σάλτσα μπάρμπεκιου βουτάμε τις φτερούγες μέσα και τις τοποθετούμε στο φούρνο για να ψηθούν.
Οι φτερούγες κοτόπουλου με χειροποίητη bbq sauce είναι μία εξαιρετική επιλογή για να συνοδεύσει τα υπόλοιπα φαγητά σε ένα πάρτι!!
Comments are closed.