Φρυγανισμένα ψωμάκια με μελιτζανοσαλάτα

Φρυγανισμένα ψωμάκια με μελιτζανοσαλάτα

Τα φρυγανισμένα ψωμάκια με μελιτζανοσαλάτα είναι ένα γευστικό ορεκτικό που μπορεί να σερβιριστεί πριν το κυρίως γεύμα.

Η μελιτζανοσαλάτα που έχουμε επιλέξει σήμερα να φτιάξουμε είναι στην πιο απλή της μορφή. Αρχικά τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια τις ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο. Καθώς τρυπάμε τις μελιτζάνες προσέχουμε να το κάνουμε κρατώντας το μαχαίρι κάθετα και όχι οριζόντια. Αυτό θα μας βοηθήσει στο ξεφλούδισμα μετά το ψήσιμο. Με αυτόν τον τρόπο η φλούδα της μελιτζάνας βγαίνει εύκολα χωρίς να κόβεται.

Αφότου καθαρίσουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε με ένα μαχαίρι ή τις πολτοποιούμε με ένα πηρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε πληθώρα υλικών που το καθένα θα δώσει το δικό του στίγμα ή εμπιστευόμαστε την απλή μορφή και πέρνουμε μία πιο έντονη δόση μελιτζάνας στον ουρανίσκο μας. Τα έξτρα υλικά που μπορούμε να προσθέσουμε είναι οι πιπεριές, το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό), διαφόρων ειδών ξύδια όπως βαλσάμικο, λευκό ξύδι ή μηλόξιδο. Επίσης σημαντικό στοιχείο στη γεύση θα δώσει και το ανάλογο μυρωδικό. Κάποια από αυτά είναι ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο δυόσμος και ο βασιλικός.

Το σκόρδο το κρατήσαμε για το τέλος γιατί θεωρούμε πως μελιτζανοσαλάτα χωρίς σκόρδο δεν γίνεται. Η ποσότητα του σκόρδου στην μελιτζανοσαλάτα εξαρτάται από τα προσωπικά σας γούστα. Συμβουλή μας είναι να μην υπερβάλλετε με το σκόρδο καθώς το βασικό υλικό στη συνταγή μας είναι η μελιτζάνα.

Τέλος για να έχουμε τα τέλεια φρυγανισμένα ψωμάκια με μελιτζανοσαλάτα θα πρέπει να τα ραντίσουμε με ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Σχετικές Συνταγές