Φρουτοσαλάτα με μαρασκίνο φουντούκια και σαντιγύ

Φρουτοσαλάτα με μαρασκίνο φουντούκια και σαντιγύ

Μία διαφορετική συνταγή φρουτοσαλάτας σας παρουσιάζουμε σήμερα. Ο λόγος για την φρουτοσαλάτα με μαρασκίνο φουντούκια και σαντιγύ. Η συγκεκριμένη φρουτοσαλάτα δεν έχει καθόλου υγρό στοιχείο κατά το σερβίρισμα. Αντιθέτως κατά την διαδικασία παρασκευής της θα χρησιμοποιήσουμε διάφορα ποτά για το μαρινάρισμα των σταφυλιών. Τα ποτά που έχουμε επιλέξει είναι το κουαντρό και το κονιάκ. Επιλέξτε σταφύλια χωρίς κουκούτσια και δώστε τους χρόνο μέσα στο ποτό ώστε να τραβήξουν τη γεύση του.

Κόβουμε όλα τα φρούτα σε μικρά κομμάτια, κατά προτίμηση καρέ, ώστε να είναι ευκολοφάγωτα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να μην χαλάσουμε το εξωτερικό μέρος του ανανά γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε ώστε να βάλουμε μέσα τη φρουτοσαλάτα.

Φτιάχνουμε επίσης μία συνταγή με κρέμα γάλακτος και ζάχαρη άχνη. Αν δεν την θέλετε γλυκιά μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε τη ζάχαρη. Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και ξεκινήστε με ένα φουέ να την χτυπάτε. Όσο την ανακατεύετε θα παρατηρήσετε ότι αρχίζει να σφίγγει. Είναι έτοιμη όταν θα σταθεροποιηθεί πλήρως. Προσέξτε όμως μην την χτυπήσετε παραπάνω απ’ όσο πρέπει γιατί θα διαχωριστεί το βούτυρο και θα αρχίσει να υγροποιείται. Χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος με αρκετά λιπαρά, θα είναι πιο γευστική και θα σφίξει πιο γρήγορα.

Την φρουτοσαλάτα με μαρασκίνο φουντούκια και σαντιγύ μπορείτε να την σερβίρετε ως επιδόρπιο σε ένα επίσημο τραπέζι.

Σχετικές Συνταγές