Τα φρέσκα ζυμαρικά είναι η αδυναμία μας!! Σήμερα σας παρουσιάζουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε φρέσκες ταλιατέλες με πάστα μανιταριών και κρέμα γάλακτος.
Η σημερινή συνταγή κρύβει και ένα μεγάλο ”tip”. Αυτό έχει να κάνει με τα μανιτάρια. Πάμε να δούμε τι εννοούμε…
Σας αρέσουν τα μανιτάρια; Έχετε πάρει πολλά και φοβάστε να μην χαλάσουν; Θέλετε να έχετε πάντα μέσα στο ψυγείο σας; Υπάρχει λύση για όλα αυτά.
Θα φτιάξουμε μία πάστα μανιταριών την οποία μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε και σε πολλά είδη φαγητού, όπως για παράδειγμα σε ριζότο, σε ζυμαρικά, σε φαγητό με κρέας, σε πατάτες και σε πολλά άλλα.
Πως όμως φτιάχνουμε μία πάστα μανιταριών;
Η απάντηση είναι, πολύ εύκολα!!! Χρησιμοποιούμε μανιτάρια της αρεσκείας μας τα οποία τα κόβουμε σε πολύ μικρό καρεδάκι. Καθαρίζουμε κρεμμύδι και το κόβουμε ασέ. Κάνουμε το ίδιο και με το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις ξανθίσει προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά και προσθέτουμε στο τέλος το σκόρδο σοτάροντάς το και αυτό για λίγο και με προσοχή για να μην καεί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Για τους λάτρεις της τρούφας, μπορείτε να βάλετε στο τέλος λάδι τρούφας. Θα δώσει ένα υπέροχο άρωμα. Προσοχή όμως γιατί μπορεί να σκεπάσει όλη τη γεύση από τα μανιτάρια.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της πάστας, αφήστε να κρυώσει και βάλτε την σε βαζάκια. Προσθέστε λάδι από πάνω και κλείστε με καπάκι. Κρατήστε την πάστα μανιταριών στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε την ανάλογα.
Για τη ζύμη των φρέσκων ζυμαρικών ακολουθούμε τη βασική συνταγή την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.
Οι φρέσκες ταλιατέλες με πάστα μανιταριών και κρέμα γάλακτος θα σας εντυπωσιάσουν!!!
Comments are closed.