Φασόλια στο φούρνο

Φασόλια στο φούρνο

Τα φασόλια στο φούρνο είναι ένα φαγητό που στην Ελλάδα, προτιμάμε να το φτιάχνουμε συνήθως το καλοκαίρι. Βλέπετε το χειμώνα έχει την τιμητική της η φασολάδα. Η διαδικασία που ακολουθούμε για τα φασόλια είναι η ίδια που ακολουθούμε για όλα σχεδόν τα όσπρια.

Φασόλια στο φούρνο

Φασόλια στο φούρνο

Βασικό λοιπόν είναι, να βάλουμε τουλάχιστον 8 ώρες πριν, τα φασόλια σε μία λεκάνη με άφθονο νερό ώστε να μουλιάσουν και στη συνέχεια να βράσουν πιο εύκολα. Αφότου τα βάλουμε να βράσουν, καλό είναι μόλις πάρει μία βράση να αλλάξουμε το νερό. Αυτό γίνεται για να γίνουν τα φασόλια πιο εύπεπτα.

Στη χώρα μας, συνδυάζεται υπέροχα με ελιές, φέτα και αλίπαστα ψάρια.

Related Recipes