Φασόλια σαλάτα με μυρωδικά

Φασόλια σαλάτα με μυρωδικά

Φασόλια σαλάτα με μυρωδικά, ένα φαγητό για το κέντρο του τραπεζιού. Μπορεί να το κατατάσσουμε στην κατηγορία ”σαλάτα” αλλά είναι και ένα γευστικότατο κρύο ορεκτικό.

Τα άσπρα φασόλια αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή. Είναι η καλύτερη πηγή φυτικών πρωτεϊνών, αφού έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ανάμεσα στα φυτικά τρόφιμα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα άσπρα φασόλια μπορείτε να δείτε εδώ.

Τα φασόλια που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα άσπρα. Είναι μία εύκολη συνταγή χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βάλουμε αρχικά τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα σε κρύο νερό και να τα αφήσουμε να φουσκώσουν. Στη συνέχεια σε καινούργιο νερό να τα βράσουμε. Καλό είναι μετά τον πρώτο βρασμό να τα σουρώσουμε και να αλλάξουμε το νερό. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται πιο εύπεπτα. Αφότου πάρουν εκ νέου βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε. Στόχος μας είναι να βράσουν καλά αλλά να μην μας λιώσουν. Καθώς θα έχουν βράσει, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με νερό. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να σταματήσει ο βρασμός τους.

Τα υπόλοιπα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ντομάτα, μαϊντανός, φρέσκο και ξερό κρεμμύδι.

Τα φασόλια σαλάτα με μυρωδικά μπορούν να γίνουν και με μαυρομάτικα φασόλια (δείτε εδώ τη συνταγή)

Σχετικές Συνταγές