Φασόλια με μπέικον και κοτόπουλο

Φασόλια με μπέικον και κοτόπουλο

Σήμερα σας προτείνουμε φασόλια με μπέικον και κοτόπουλο!!

Επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα (όχι φιλεταρισμένα) ώστε να δώσουμε καλύτερη γεύση στο φαγητό καθώς μαγειρεύεται αλλά και για να κρατηθεί πιο μαλακό στο τέλος. Το στήθος κοτόπουλο το αποφεύγουμε καθώς στεγνώνει πολύ πιο εύκολα.

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό που μπορεί να ταιριάξει με πληθώρα άλλων υλικών. Ένα από αυτά είναι και τα φασόλια. Θα χρησιμοποιήσουμε φασόλια μέτρια τα οποία πρώτα θα προβράσουμε και μετά θα τα αναμίξουμε με τα μπούτια κοτόπουλου.

Η διαδικασία μαγειρέματος ξεκινάει σοτάροντας πρώτα τα μπούτια κοτόπουλου. Αφότου σοτάρουμε τα μπούτια τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Θα σβήσουμε με λευκό κρασί και θα το αφήσουμε να ρεντουίρει προτού βάλουμε το ζωμό κοτόπουλο. Θα προσθέσουμε τα σοταρισμένα μπούτια κοτόπουλο, θα τα αφήσουμε να μισοβράσουν και στη συνέχεια θα βάλουμε τα μισοβρασμένα φασόλια ώστε να βράσουν όλα μαζί και να ολοκληρωθεί το φαγητό.

Το φρέσκο θυμάρι είναι ένα αρωματικό βότανο που θα μας δώσει ένα εξαιρετικό άρωμα στο φαγητό.

Τα φασόλια με μπέικον και κοτόπουλο είναι ένα φαγητό που το σερβίρουμε μεσημέρι. Δεν χρειάζεται κάτι για να το συνοδεύσουμε παρά μόνο ένα καλό ποτήρι με λευκό κρασί.

Σχετικές Συνταγές