Φασολάκια με πατάτες

Φασολάκια με πατάτες

Ένα υπέροχο λαδερό φαγητό είναι τα φασολάκια με πατάτες. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι καλό να βάζουμε φαγητά στο μενού που δεν περιέχουν κάποιο κρέας. Ένα από αυτά είναι και τα φασολάκια.

Επιλέγουμε είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα φασολάκια. Τα φρέσκα είναι πιο τρυφερά αλλά χρειάζονται καθάρισμα από τις ίνες τους. Τα κατεψυγμένα είναι έτοιμα προς χρήση. Στη σημερινή συνταγή επιλέγουμε να προσθέσουμε και πατάτες. Η αλήθεια είναι πως τα φασολάκια ως παραδοσιακό λαδερό φαγητό προτείνεται να το φτιάχνουμε σκέτο χωρίς πατάτες. Η προσθήκη της πατάτας έγινε για να ρίξει το κόστος του φαγητού αλλά και για να δώσει την επιλογή ενός άλλου υλικού ως κίνητρο για να το δοκιμάσουν τα μικρά παιδιά.

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να μαγειρέψουμε τα φασολάκια με πατάτες είναι απλή. Θα χρειαστούμε κρεμμύδι ξερό και σκόρδο. Το κρεμμύδι θα το ψιλοκόψουμε και θα το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Το σκόρδο μπορούμε είτε να το ψιλοκόψουμε είτε να το προσθέσουμε στο φαγητό ολόκληρο (μία – δύο σκελίδες). Αν έχουμε φρέσκια ντομάτα, την προσθέτουμε τριμμένη. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε και πελτέ ντομάτας.

Το αρωματικό βότανο που θα χρησιμοποιήσουμε στα φασολάκια είναι ο μαϊντανός. Θα τον ψιλοκόψουμε και θα τον προσθέσουμε στο τέλος του φαγητού. Εκτός από μαϊντανό κάποιοι χρησιμοποιούν και σέλινο ψιλοκομμένο.

Σχετικές Συνταγές