Φασολάδα με σελινόριζα

Φασολάδα με σελινόριζα

Φασολάδα με σελινόριζα, γιατί όχι…..εμείς εδώ στο cookfood δοκιμάζουμε. Η φασολάδα είναι το εθνικό πιάτο του Έλληνα. Άρτια συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα και γενικότερα με την νηστεία.

Η σελινόριζα είναι ένα υλικό με έντονη γεύση που χαρακτηρίζει το φαγητό που θα την φιλοξενήσει. Έτσι και εδώ, αφήνει τα αρώματα της να πλημμυρίσουν τη χυλομένη σούπα μας. Διαχειριστείτε την όπως και το καρότο. Κόψτε την περίπου στο ίδιο μέγεθος με το καρότο.

Περισσότερες πληροφορίες για την σελινόριζα δείτε εδώ.

Παρόλο που θα χρησιμοποιήσουμε σελινόριζα δεν είναι απαγορευτικό να βάλουμε και σέλινο. Άλλωστε καρότο, σέλινο και κρεμμύδι είναι από τα βασικά συστατικά για μια πετυχημένη φασολάδα.

Επιλέγουμε φασόλια τα οποία ξέρουμε ότι είναι βραστερά και χυλώνουν ωραία.

Αν στο τέλος η φασολάδα μας δεν χυλώσει, παίρνουμε με μια κουτάλα υλικό από την κατσαρόλα και το πολτοποιούμε στο μούλτι. Στη συνέχεια το ξανά ρίχνουμε στη σούπα μας και ανακατεύουμε βοηθώντας έτσι τη σούπα μας να χυλώσει.

Αν επιθυμούμε να φτιάξουμε τη φασολάδα χωρίς προσθήκη ντομάτας, τότε μπορούμε να φτιάξουμε άσπρη φασολάδα προσθέτοντας χυμό λεμονιού.

Εκτός από τη νηστίσιμη version της φασολάδας έχουμε επιλογές για έντονους τόνους γεύσεις. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά κομμένο λουκάνικο ή σύγκλινο ή νούμπουλο.

Η φασολάδα με σελινόριζα όπως και κάθε φασολάδα συνοδεύεται με διάφορα παστά ψάρια, τουρσί, φέτα και ελιές.

Σχετικές Συνταγές