Φαρφάλες με μπέικον, κολοκυθάκι και κρέμα γάλακτος είναι η πρότασή μας για σήμερα!!
Ο συνδυασμός των ζυμαρικών με τα κολοκυθάκια, το μπέικον και την κρέμα γάλακτος είναι εξαιρετικός. Το ζυμαρικό που θα χρησιμοποιήσουμε είναι οι φαρφάλες. Οι φαρφάλες έχουν πλατιά δομή ικανή για να καλυφθεί ολοκληρωτικά με τη σάλτσα με μικρές εγκοπές που μπορούν να συγκρατήσουν λίγο περισσότερη ποσότητα σάλτσας. Με την επιλογή αυτού του ζυμαρικού δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πιρουνιά να υπάρχει μία ποσότητα ζυμαρικού μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του φαγητού.
Το μπέικον θα το κόψουμε ζουλιέν ενώ για το κολοκυθάκι επιλέγουμε το καρέ ως τρόπο κοπής. Ξεκινάμε σοτάροντας σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον. Αφότου σοταριστεί το αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε λιπαρή ύλη και σοτάρουμε το κολοκυθάκι. Αφήνουμε να σοταριστεί καλά το κολοκυθάκι και μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το σοταρισμένο μπέικον και σβήνουμε με κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Καλό είναι μαζί με την κρέμα γάλακτος να προσθέσουμε και λίγο νερό, θα προστατέψει το φαγητό μας από τυχόν ”κόψιμο” της κρέμας. Τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε σχετικά γρήγορα. Μόλις πάρει μία βράση η κρέμα γάλακτος ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Η κρέμα γάλακτος δένει πολύ γρήγορα οπότε σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.
Συνδυάστε τις φαρφάλες με μπέικον, κολοκυθάκι και κρέμα γάλακτος με ένα ξηρό λευκό κρασί!!
Comments are closed.