Φαγκρί στη λαδόκολλα με λαχανικά

Φαγκρί στη λαδόκολλα με λαχανικά

Η σημερινή συνταγή είναι ιδιαίτερη και πολύ γευστική. Αυτό που θα φτιάξουμε είναι φαγκρί στη λαδόκολλα με λαχανικά!! Θεωρείται μία εύκολη συνταγή με μία μεγάλη όμως δυσκολία. Και αυτή είναι το φιλετάρισμα του ψαριού.

Αρχικά λοιπόν θα δώσουμε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για το πως φιλετάρουμε ένα ψάρι. Παίρνουμε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόβουμε ξεκινώντας από τη ράχη. Προσπαθούμε να μην πριονίζουμε με το μαχαίρι καθώς το φιλετάρουμε. Ακολουθούμε τα κόκκαλα και δουλεύουμε με τη μύτη του μαχαιριού. Με αργές κινήσεις φιλετάρουμε πρώτα το ένα φιλέτο ψαριού και στη συνέχεια το δεύτερο. Αφότου απελευθερώσουμε τα δύο φιλέτα ψαριού ξεκινάμε να αφαιρέσουμε το δέρμα. Κάνουμε μία μικρή τομή στο κάτω μέρος του φιλέτου και με μία αποφασιστική κίνηση αφαιρούμε το δέρμα κόβοντάς το με το μαχαίρι. Το μαχαίρι θα πρέπει να κινείται παράλληλα με την επιφάνεια κοπής.

Από τη στιγμή που φιλετάρουμε το ψάρι και αφαιρούμε το δέρμα του, δεν χρειάζεται να προβούμε στο καθάρισμά του.

Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η ντομάτα, το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμύδι. Επιλέγουμε να τα κόψουμε ροδέλες αφήνοντας ολόκληρο το φρέσκο κρεμμύδι. Τα τοποθετούμε σε ένα φύλλο λαδόκολλας. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα λαχανικά και στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω το φιλέτο ψαριού. Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο.

Το φαγκρί στη λαδόκολλα με λαχανικά δεν θέλει πολύ ψήσιμο γιατί κινδυνεύει να στεγνώσει.

Σχετικές Συνταγές