Φέτα ψητή

Φέτα ψητή

Αυτό που θα σας δείξουμε σήμερα είναι ένα ζεστό ορεκτικό. Θα φτιάξουμε φέτα ψητή στο φούρνο τυλιγμένη στο αλουμινόχαρτο. Είναι μία εύκολη συνταγή καθώς το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα κομμάτι φέτας περίπου στα 100γρ., μερικές ροδέλες ντομάτας και λίγα κομμάτια πράσινης πιπεριάς.

Κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και βρέχουμε το εσωτερικό του με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τη φέτα από πάνω. Το ελαιόλαδο θα προστατεύσει τη φέτα από τυχόν “κόλλημα”. Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες και την τοποθετούμε πάνω από τη φέτα. Κόβουμε τις πιπεριές είτε ροδέλα είτε ζουλιέν και τις βάζουμε και αυτές πάνω από τη φέτα. Σε αυτό το σημείο έχουμε αρκετές επιλογές που θα αλλάξουν την τελική γεύση. Μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο μπαχαρικό. Για παράδειγμα ένα είδος πάπρικας, είτε γλυκιάς είτε καυτερής ή ακόμα και καπνιστής.

Δείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα είδη της πάπρικας

Τριμμένο μαύρο πιπέρι ταιριάζει πολύ. Η ρίγανη ή το θυμάρι δένουν όμορφα με την ψητή φέτα. Το μπούκοβο μπορεί να δώσει μία spicy γεύση ενώ γι’ αυτούς που θέλουν καυτερές νότες, μία καυτερή πιπερίτσα τσίλι θα ήταν αρκετή.

Εκτός από τα μπαχαρικά αρκετά είναι και τα λαχανικά που θα μπορούσαν να πλαισιώσουν τη φέτα. Πολύχρωμες πιπεριές θα δώσουν χρώμα και γλυκάδα. Κρεμμύδια είτε ωμά είτε καραμελωμένα θα ταίριαζαν αρκετά.

Η φέτα ψητή είναι μία εύκολη και γρήγορη επιλογή για ορεκτικό.