Τόνος σαλάτα με dressing μουστάρδας

Τόνος σαλάτα με dressing μουστάρδας

Ο τόνος σαλάτα με dressing μουστάρδας είναι μία ωραία επιλογή για το μεσημεριανό μας τραπέζι. Ο τόνος που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι φρέσκος και όχι κονσέρβα.

Πληροφορίες για τα είδη των τόνων, μπορείτε να δείτε εδώ.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να τον διαχειριστούμε σωστά ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το κλειδί της επιτυχίας είναι η φρεσκότητα του τόνου και το σωστό ψήσιμο. Όταν ο τόνος είναι φρέσκος έχει μία ευχάριστη θαλασσινή μυρωδιά. Ο τρόπος ψησίματος που θα πρέπει να ακολουθήσουμε είναι το σοτέ. Ένα δυνατό σοτάρισμα θα κρατήσει τον τόνο στο κέντρο άψητο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, ο τόνος να είναι μαλακός και ζουμερός.

Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μαρούλι της αρεσκείας σας, μαρούλι, iceberg, μαρούλι σγουρό, κ.λ.π. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάποια υλικά.

Για το μαρινάρισμα του τόνου επιλέξαμε ένα δυνατό μπαχαρικό, το κύμινο και το συνοδεύσαμε με γλυκιά πάπρικα, ελαιόλαδο, σκόρδο και τσίλι. Αφήνουμε τα κομμάτια του τόνου να μαριναριστούν για 15 λεπτά και στη συνέχεια τα σοτάρουμε.

Το dressing που επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε είναι με μουστάρδα και λεμόνι. Μπορούμε βέβαια να αντικαταστήσουμε το λεμόνι με κάποιο άλλο εσπεριδοειδές όπως πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, σαγκουίνι, κ.λ.π.

Ο τόνος σαλάτα με dressing μουστάρδας θα σας μείνει αξέχαστος!!!

Σχετικές Συνταγές