Τόνος με σουσάμι και σάλτσα τεριάκι

Τόνος με σουσάμι και σάλτσα τεριάκι

Ο τόνος με σουσάμι και σάλτσα τεριάκι είναι ένας απίστευτα ωραίος συνδυασμός γεύσεων. Αρχικά θα αναφέρουμε λίγες πληροφορίες για τον φρέσκο τόνο. Ο τόνος είναι ψάρι που ζει σε όλες σχεδόν τις θάλασσες του πλανήτη. Υπάρχουν διάφορα είδη τόνου από τα οποία αν όχι όλα, τα περισσότερα έχουν μεγάλη ζήτηση κυρίως από χώρες της Ανατολής.

Περισσότερες πληροφορίες για τα είδη τόνου, μπορείτε να δείτε εδώ 

Όταν αποφασίζουμε να μαγειρέψουμε φρέσκο τόνο θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. Αρχικά ο τόνος που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι ολόφρεσκος. Κατά το μαγείρεμα θα πρέπει να προσέξουμε να μην τον παραψήσουμε. Το σωστό μαγείρεμα του τόνου είναι ελαφρά ψημένο. Θα έλεγα medium προς medium rare σύμφωνα με τους βαθμούς ψησίματος.

Δώστε την ανάλογη προσοχή κατά το σοτάρισμα του. Λόγω του ότι έχουμε βάλει μέλι, ενδέχεται να καραμελώσει πολύ γρήγορα και εν τέλει να πάρει ένα σκούρο προς μαύρο χρώμα. Αν θέλετε να πειραματιστείτε δοκιμάστε διαφορετικά μέλια κάθε φορά που το φτιάχνετε.

Για τη σάλτσα τεριάκι μπορείτε να δείτε πληροφορίες εδώ

Για την γαρνιτούρα χρησιμοποιούμε ένα μαντολίνο. Το μαντολίνο είναι ένα εργαλείο κοπής λαχανικών σε διάφορα σχήματα. Αν δεν έχετε μαντολίνο μπορείτε να κόψετε λεπτές λωρίδες με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Ο τόνος με σουσάμι και σάλτσα τεριάκι είναι μία συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει!!

Σχετικές Συνταγές