Τσι-κεφτέ

Τσι κεφτέ

Το τσι κεφτέ είναι ένα πιάτο για τολμηρούς. Γι’ αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα να δοκιμάσουν ωμό κρέας. Ένα εκπληκτικός ουζομεζές, τον οποίο όταν τον γεύεσαι δεν έχεις την αίσθηση ότι τρως ωμό κιμά.

Απαραίτητη προυπόθεση, να έχετε έναν κρεοπώλη που τον εμπιστεύεστε με κλειστά τα μάτια. Είναι πολύ σημαντικό, το κρέας που θα σας δώσει ο κρεοπώλης να είναι ολόφρεσκο. Εκτός όμως από την ποιότητα του κρέατος θα πρέπει να προσέξετε το κρέας να είναι άπαχο και χωρίς νεύρα. Κάτι ακόμα που θα πρέπει να ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας είναι να σας περάσει το κρέας τρεις φορές από την μηχανή του κιμά.

Το κρέας που σας προτείνουμε εμείς γι’ αυτή τη συνταγή είναι φιλέτο μόσχου ή νουά μόσχου

Μαζί με το κρέας είναι απαραίτητη η σαλάτα. Ο συνδυασμός του τσι κεφτέ μαζί με τη σαλάτα είναι κάτι το μοναδικό. Η ντομάτα μας δίνει τη δροσιά της, το κρεμμύδι μας περνάει τη δυνατή του γεύση ενώ τέλος ο μαϊντανός μας αφήνει μία ελαφριά κάψα. Οι γεύσεις μπλέκονται μεταξύ τους αφήνοντάς μας μία δροσερή αίσθηση στον ουρανίσκο.

Στη συνταγή βλέπουμε πως στο τσι κεφτέ αλλά και στη σαλάτα χρησιμοποιούμε γλυκιά πάπρικα. Οι πιο τολμηροί μπορούν να αντικαταστήσουν τη γλυκιά με καυτερή πάπρικα.

Σχετικές Συνταγές