Τσιπς πατάτας

Τσιπς πατάτας

Το ξέρατε ότι μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τα δικά σας τσιπς πατάτας; Ναι, έτσι είναι και είναι πράγματι μία γρήγορη και σχετικά εύκολη διαδικασία.

Για να φτιάξουμε τα δικά μας τσιπς χρειαζόμαστε μόνο ένα πίλερ. Καθαρίζουμε τις πατάτες και με το πίλερ κόβουμε λεπτές φετούλες. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό! Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσουμε το άμυλο που περιέχουν οι πατάτες. Πως το πετυχαίνουμε αυτό; Με πολύ απλό τρόπο, ξεπλένουμε τα τσιπς πατάτας με άφθονο νερό μέχρι το νερό να μείνει καθαρό. Στη συνέχεια θα πρέπει να τα στραγγίσουμε καλά και μετά να τα τηγανίσουμε σε καυτό λάδι. Αφότου βγάλουμε τις πατάτες από το καυτό λάδι τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το παραπανίσιο λάδι.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε στη συνέχεια είναι να βάλουμε τα τσιπς σε μία μπασίνα και να προσθέσουμε αλάτι όπου και θα απογειωθεί η γεύση τους.

Τα τσιπς πατάτας μπορούμε να τα φάμε σκέτα ή με την συνοδεία κάποιας σάλτσας (συνήθως κέτσαπ). Επίσης μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως γαρνιτούρα σε ένα κρέας το οποίο το έχουμε ψήσει είτε στη σχάρα είτε στο τηγάνι σοτέ.

Τσιπς πατάτας φτιάχνουμε με πολλά είδη πατάτας με το καθένα να έχει την δική του νοστιμιά. Μία ωραία επιλογή είναι τα τσιπς με μωβ πατάτες.

Related Recipes