Μία εύκολη, γρήγορη και απολαυστική συνταγή είναι η τσιπούρα σοτέ με σάλτσα ταρτάρ.
Ξεκινάμε αγοράζοντας από τον ιχθυοπώλη, μία φρέσκια τσιπούρα. Οι τσιπούρες όπως και τα λαβράκια είναι κατά κύριο λόγο ιχθυοτροφείου. Βέβαια μπορούμε να βρούμε και πελαγίσιες αρκεί να έχουμε εμπιστοσύνη στο ψαρά μας αν εμείς δεν είμαστε σε θέση να το καταλάβουμε. Υπάρχουν εμφανή σημάδια που μας δείχνουν τη διαφορά της πελαγίσιας τσιπούρας σε σχέση με αυτή του ιχθυοτροφείου. Τα χαρακτηριστικά και τις διαφορές άγριας και ιχθυοτροφείου τσιπούρας μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Αφότου έχουμε το ψάρι στο σπίτι μας θα πρέπει αρχικά να του αφαιρέσουμε τα λέπια και στη συνέχεια να το φιλετάρουμε. Την διαδικασία φιλεταρίσματος την έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενα άρθρα είτε για την τσιπούρα είτε για το λαβράκι. Θα επαναλάβουμε τους δύο τρόπους φιλεταρίσματος. Ο πρώτος είναι να ξεκινήσουμε από το κεφάλι και με ένα κοφτερό μαχαίρι να πάμε παράλληλα με το κεντρικό κόκκαλο αφαιρώντας έτσι το πρώτο φιλέτο. Κάνουμε το ίδιο και από την άλλη μεριά. Ο δεύτερος τρόπος είναι να ξεκινήσουμε από τη ράχη και ακολουθώντας τα κόκκαλα να αφαιρέσουμε τα δύο φιλέτα.
Η μέθοδος μαγειρέματος που έχουμε επιλέξει είναι το σοτέ. Πληροφορίες για το σοτέ μπορείτε να δείτε εδώ.
Η σάλτσα που έχουμε επιλέξει είναι η ταρτάρ η οποία είναι παράγωγο της μαγιονέζας.
Η τσιπούρα σοτέ με σάλτσα ταρτάρ μπορεί να συνδυαστεί με λαχανικά σοτέ, με ρύζι, κ.α.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί